NL | ENG

Nieuws

Mar 4, 2013

Wout-Jan Van der Schans wint ook GP CSI2* Gent


De Ghent Masters of Showjumping werden deze avond afgesloten met de Grote Prijs op een hoogte van 1m45. Er stond een pittig parcours gebouwd, waar van de 59 starters er maar 8 foutloos wisten te blijven. Er waren daarbij ook nog eens 7 combinaties waarvan we een opgave noteerden.
De overwinning was voor de Nederlander Wout-Jan van der Schans. Hij won gisterenavond al de Masters en voegde daar vandaag nog eens de Grote Prijs aan toe! Hij reed naar de overwinning in een tijd van 39:48 seconden. Hiervoor deed hij een beroep op Sacramento (v. Leendert). Wout-Jan heeft blijkbaar iets met het winnen van Grote Prijzen, want hij won in 2011 ook al de GP van Aalst, dit met diezelfde Sacramento.

“Het is altijd leuk om hier in België te komen rijden! Ik kijk er al naar uit om op de CSI van Aalst opnieuw van de partij te zijn!‘, aldus een gelukkige winnaar.

Joe Clee eindigde op de 2e plaats (40:58) met Wineda (v. Oklund). Beste Belg werd Bert Prouvé met Cadida vh Provahof (v. Lux Z) in een tijd van 45:89 seconden.

Snelste vierfouter werd Catherina Van Roosbroeck, de winnares van de vorige proef. Zij kreeg een fout op de eerste van de dubbelsprong en eindigde op de 4e plaats met Pebbles (v. Le Tot De Semilly) in 38:68 seconden. Anne Liza Makkinga, de nummer twee van de Masters gisteren werd 5e met Waikiki (v. Lovis Corinth). Voor Sven Van Dijck, winnaar van de ochtendproef was er een 6e plaats met Vici R (v. Darco).

Dé verrassing van deze Grote Prijs was de 16-jarige Beau Vandousselaere, die afgelopen zomer nog team goud won op het EK junioren! Hij kreeg 4 strafpunten in de barrage en eindigde op een 7e plaats met Cacharel vd Slaring (v. Toshi).
De snelste combinatie, maar met 8 strafpunten was die andere Nederlander in vorm, Dennis van den Brink. Hij eindigde op 36:61 seconden met Wennemars (v. Karandasj).

Gudrun Patteet kreeg in haar basisparcours met Shablis v/d Zwartwaterhoeve (v. Kashmir van het Schuttershof) een strafpunt voor tijd en eindigde op de 9e plaats.

Voor alle uitslagen van CSI2* Gent 2013, zie http://www.ew-promotion.com/uploads/CSI2_rclass1-10.pdf

 

Bron: Equinews